Το blog μας

Αρθρογραφία γύρω απο τα πιο πρόσφατα φορολογικά ζητήματα

Capital control: Αλλαγές με αύξηση ορίου αναλήψεων και νέους λογαριασμούς – Ποιο είναι το νέο ποσό

homepageslide08 Capital control: Αλλαγές με αύξηση ορίου αναλήψεων και νέους λογαριασμούς – Ποιο είναι το νέο ποσό

– Νέες αλλαγές στο καθεστώς capital control που δίνουν νέα ανάσα στους πολίτες – Αυξάνεται εκ νέου το όριο αναλήψεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς – Απελευθέρωση στο άνοιγμα νέων λογαριασμών στις τράπεζες

Capiral control που δεν επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των πολιτών και κυρίως την καθημερινότητά τους. Πλέον οι αλλαγές που έρχονται φέρνουν και αύξηση του ορίου αναλήψεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και ουσιαστική απελευθέρωση του ανοίγματος των λογαριασμών στις τράπεζες.

Οι αλλαγές είναι ουσιαστικές καθώς το όριο ανάληψης θα φτάσει στα 2.300 ευρώ τον μήνα από τα 1.800 ευρώ που είναι σήμερα. Θα φτάσει δηλαδή σε όρια πολύ πολύ πάνω από τον μέσο όρο μισθών και συντάξεων δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πλήρη πρόσβαση στα χρήματά τους, ενώ ουσιαστική είναι η αλλαγή που έρχεται και στους λογαριασμούς.

Με το επόμενο κύμα αλλαγών κάθε πολίτης μπορεί ελεύθερα να ανοίξει νέο λογαριασμό στην τράπεζα, ανεξάρτητα εάν διαθέτη ήδη λογαριασμό σε αυτή ή σε άλλη τράπεζα.

Η νέα χαλάρωση στις τραπεζικές συναλλαγές αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” αναφέρει ότι ήδη η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι έτοιμοι και μένει μόνο η υπογραφή της από τον Ε. Τσακαλώτο και η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Αρθρογραφία που μπορεί να σας ενδιαφέρει …