Το blog μας

Αρθρογραφία γύρω απο τα πιο πρόσφατα φορολογικά ζητήματα

Νέο Ασφαλιστικό – Τι αλλάζει με τις εισφορές από 1/1/17

POST PIC Νέο Ασφαλιστικό - Τι αλλάζει με τις εισφορές από 1/1/17

[stm_sidebar sidebar=”527″][stm_post_details]Δημοσιεύτηκε η υπουργική εγκύκλιος σε σχέση με τον τρόπο με οποίο θα εφαρμοστεί η ασφαλιστική εισφορά 20% για τον κλάδο κύριας σύνταξης των ελευθέρων επαγγελματιών από 1η Ιανουαρίου 2017. Νέες επιβαρύνσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, έφεραν οι νέοι εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο από 1/1/2017 καταργούνται οι ασφαλιστικές κατηγορίες του ΟΑΕΕ και πλέον βάση υπολογισμού των εισφορών αποτελεί το μηνιαίο εισόδημα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιου Πετρόπουλου για τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ (πχ μηχανικούς) και τους διευθυντές, μέλη ΔΣ Ανωνύμων Εταιρειών, διευθύνοντες ή συμπράττοντες σύμβουλοι, διοικητές εταιριών ή συνεταιρισμών, εφόσον συνδέονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας το νέο ασφαλιστικό “καθεστώς” προβλέπει καταβολή εισφοράς 6,7% για τον κλάδο κύριας σύνταξης από τους ίδιους και εισφοράς 13,3% από τους εργοδότες

Επιπλέον ορίζεται ανώτατο και κατώτατο μηνιαίο εισόδημα (586 ευρώ) που αποτελεί κατά μήνα τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών κλάδου σύνταξης.

Διευκρινίζεται το τι θα πληρώνουν, ιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και αγρότες, που θα δουν τον λογαριασμό των εισφορών να αυξάνεται ενώ δόθηκαν απαντήσεις και το τί ισχύει, με όσους είναι μισθωτοί ενώ έχουν παράλληλα και μπλοκάκι!

Δείτε Περισσότερα Εδώ[stm_post_bottom][stm_post_about_author][stm_post_comments]

Αρθρογραφία που μπορεί να σας ενδιαφέρει …